אוכל בגרמניה

סוגי אוכל בגרמניה

אוכל בגרמניה – המדריך המלא לכל אתר חדש שאנו מגיעים לטיול או סתם לביקור קצר אנחנו תמיד סקרנים וחושבים על האוכל המקומי,
האותנטי מה נאכל ? והאם זה יהיה טעים לנו.
כך גם בחופשה שלנו בגרמניה, ארץ עם מאכלים מכל הסוגים, מאכלים מיוחדים וכאלה שלא ממש מתאימים למטייל הישראלי,
בפרט לשומרי המסורת שאת חלק מהמאכלים אינם יכולים כלל לטעום כי אינם כשרים, אבל יש פיתרונות.

א. בחלק מהערים הגדולות ישנן מסעדות כשרות רובן למהדרין וחלקן גלאט כושר, עם השגחות שרשומות על הדלת או לידה.
ב. אפשר לקנות אוכל כשר בסופרמרקטים, חלקם מחזיקים שימורים מתאימים עם תווית כשר.

הגרמנים אוהבים לאכול הכל וליד זה להוסיף כוס בירה גדולה וקרה,
כאשר בין המאכלים האופייניים לעם הגרמני אפשר למצוא נקניקיות, נקניקיות דם,
לחם גרמני גדול, עוגיות קימל, תבלינים וממרחי מיונז  מיוחדים, שילוב של מוצרי חלב עם בשר,
ירקות, שימורים, חזיר לא עלינו וסוגים רבים של בשרים מעושנים כולל דגים.

בגרמניה תוכלו למצוא: עוגת עץ באומקוכן, לבסקאוס סוג של חביתת עין עם ממרח מיוחד,
אייסביין, נקניק לבן עם חרדל, שפצלה זוהי נקניקייה עם או בלי אטריות.
לבשל ולהרתיח בגרמנית זה קוכן .

"</p

גם מקומו של היין איננו נפקד ממסעדות ומבתי התושבים.
הגרמנים העשירים מחזיקים מרתפי יין עם אלפי בקבוקים בני יותר מעשר שנים.
מספרים שבזמן המלחמה נהרסו טירות רבות מעל מרתפי היין,

ורק לאחר שנים רבות כאשר באו לשפץ אותן מצאו את מרתפי היין הישן,
שערכו היה גבוה ובזכותו יכלו לממן את השיפוצים.

גרמניה ידועה באוכל המסורתי הטעים שלה.
בבלוג יחקור את סוגי האוכל השונים שניתן למצוא בגרמניה, את ההשפעה של האוכל הגרמני על המטבח העולמי, ואת התפקיד החשוב של האוכל בתרבות הגרמנית.
בנוסף, ייכללו שתי תמונות של אוכל גרמני טיפוסי.

סוגי מזון הגרמנים

כשזה מגיע לאוכל בגרמניה, יש מגוון מדהים של מנות לבחירה.
מהנקניקיות המסורתיות והכרוב הכבוש ועד למנות המודרניות יותר כמו קאריוורסט וקבב דונר, אין זה מפתיע שגרמניה ידועה במטבח הטעים שלה.
המטבח הגרמני מושפע מאוד גם מהמדינות והאזורים השכנים לו, כולל צרפת, אוסטריה ומרכז אירופה.
זה הביא לשילוב ייחודי של טעמים ומרכיבים, שיצרו מנות שהן באמת ייחודיות לגרמניה.

השפעת האוכל הגרמני: השפעת האוכל הגרמני אינה מוגבלת לגרמניה עצמה.
מאכלים ומרכיבים גרמניים אומצו על ידי מדינות רבות, מה שהביא להופעתו של מטבח עולמי.
לדוגמה, הבייגלה הגרמני האייקוני אומץ על ידי מדינות בכל העולם, מארצות הברית ועד יפן.
נקניקיות גרמניות, כמו ברטוורסט, הפכו פופולריות גם ברחבי העולם.
למטבח הגרמני יש גם תפקיד חשוב בפיתוח של כמה מהמנות האהובות ביותר, כמו פיצה והמבורגרים.

תפקיד האוכל בתרבות הגרמנית: אוכל הוא חלק חשוב מהתרבות הגרמנית, והוא משמש לעתים קרובות כדרך לקרב אנשים.
לעתים קרובות חולקים ארוחות עם חברים ובני משפחה, וזה נתפס כדרך לקשר עם הסובבים אותך.
אוכל משמש גם כדרך לחגוג אירועים מיוחדים, כגון ימי הולדת, חגים וחתונות.
התרבות הגרמנית שמה דגש חזק גם על אכילת ארוחות מאוזנות ובריאות, עם דגש על תוצרת טרייה ועונתית.
לסיכום, גרמניה ידועה באוכל המסורתי הטעים שלה והשפעתה על המטבח העולמי.
מהנקניקיות הייחודיות שלו ועד הבייגלה האייקוני שלו, האוכל הגרמני הותיר חותם בל יימחה על העולם.
בנוסף, לאוכל תפקיד חשוב בתרבות הגרמנית, מארוחות משפחתיות ועד לחגיגות מיוחדות.
עם מגוון הטעמים והמרכיבים שלו, אין זה פלא שהאוכל הגרמני אהוב על רבים.

תמונה של נקניקיות גרמניות מסורתיות המוגשות על צלחת לבנה, עם צד של כרוב כבוש ובירת סטיין ברקע.
אילוסטרציה: נקניקיות גרמניות מסורתיות המוגשות על צלחת לבנה, עם צד של כרוב כבוש ובירת סטיין ברקע.

השפעה גלובלית

ההשפעה של האוכל הגרמני התפשטה הרבה מעבר לגבולות גרמניה.
מאכלים ומרכיבים גרמניים אומצו על ידי מדינות רבות, מה שהוביל להופעתו של מטבח עולמי.
נקניקיות גרמניות, כמו ברטוורסט, פופולריות כיום במקומות רבים בעולם. קינוחים גרמניים, כמו עוגת היער השחור, הפכו פופולריים גם ברחבי העולם.
מנות גרמניות, כמו פיצה והמבורגרים, הותאמו ונהנו על ידי אנשים מכל העולם.
לאוכל הגרמני הייתה גם השפעה רבה על המטבח הבינלאומי, כאשר מנות כמו ספאצל ושניצל נהנו רבות.
את ההשפעה העולמית של האוכל הגרמני ניתן לראות במגוון המנות והמרכיבים מרחבי העולם שהושפעו מהמטבח הגרמני.

מסעדות כשרות בברלין

כן ניתן למצוא מסעדות כשרות בברלין,למרות שזה נשמע לנו קצת מוזר אבל יש לא מעט מסעדות כשרות ואפילו חלקן כשרות למהדרין בעיר ברלין
אז איפה אפשר למצוא אותם?

המסעדות הבשריות הכשרות בברלין:

מסעדת לחיים L'chaim – מסעדה בשרית חדשה של בית חב"ד ברלין,אפשר לאכול שם אוכל ישראלי ואפילו להנות מסושי כשר.

הכתובת של המקום: Münstersche Str. 6, 10709 Berlin

מספר הטלפון: T +49 162 7741478

שעות פתיחה: שני-חמישי 17:00-22:00

סוג כשרות: מהדרין הרב טייכטל.

המסעדה הבשרית השניה הכשרה:

איבגי EIVGI´S – כן זה בהחלט נשמע כמו שם ישראלי,ושם תוכלו למצוא בשרים ואוכל מזרחי כמו פלאפל,חומוס,שיפודים ועוד…

כתובת המקום: Belziger Str. 75, 10827 Berlin, Germany

שעות פתיחה: ראשון-חמישי 12:00-19:00, שישי 12:00-15:00.

סוג כשרות: הרב יעקובוב, רב קהילת בית הכנסת תפארת ישראל.

מסעדות כשרות בברלין חלביות:

Bleibergs – המקום הינו בית קפה עם אויירה מעולה,אפשר לקבל שם ארוחות בוקר מעולות ודגים.

כתובת המקום: Nürnberger Str. 45A, 10789 Berlin

שעות פתיחה: ראשון 11:00-20:00, שני -חמישי 10:00-22:00, שישי 9:00-16:00.

 סוג הכשרות: מהדרין הרב טייכטל.

Beth Café – בית קפה המגיש ארוחות בוקר,טוסטים,שקשוקה ועוד מגוון דברים.

כתובת המקום: Tucholskystraße 40, 10117 Berlin

שעות פתיחה: שני -חמישי 11:00-18:00, שישי  11:00-15:00.

כשרות המקום: הרב ארנברג, קהל עדת ישראל ברלין.

מסעדות צמחוניות כשרות בברלין

  • Hummus & Friends – חומוס וחברים ,מסעדה צמחונית ישראלית המגישה מנות צמחוניותכתובת: Oranienburger Str. 27, 10117 Berlinשעות פתיחה: שני-שישי 11:00-23:00.סוג כשרות: אין תעודת כשרות, אבל באישור קהל עדת ישראל ברלין. (יש למקום שותף נוכרי שמפעיל את המקום בשבת)

 

משמעות תרבותית אוכל בגרמניה

ההשפעה של האוכל הגרמני חורגת מהטווח הגלובלי שלו – הוא טבוע עמוק בתרבות הגרמנית.
האוכל הגרמני הוא חלק ממסורת ארוכה של אירוח ושיתוף.
המטבח הגרמני נתפס לרוב כשיקוף של תרבות המדינה, כאשר מאכלים ומרכיבים אזוריים משקפים תרבויות אזוריות.
אוכל גרמני נתפס לרוב כשיקוף של ערכי המדינה ואמונותיה.

לדוגמה, מנות גרמניות מתמקדות לעתים קרובות בשימוש בחומרי גלם מקומיים ועונתיים,
המשקפים את המחויבות של המדינה לקיימות ואחריות סביבתית.
המטבח הגרמני נתפס לעתים קרובות כשיקוף של ההיסטוריה והתרבות של המדינה,
כאשר מנות כמו סאוורברטן וכרוב כבוש משקפות את מסורות האוכל ארוכות השנים של גרמניה.
האוכל הגרמני נתפס גם כשיקוף של תרבות האירוח במדינה, כאשר מנות כמו גולאש, המוגשות לצד בירה או יין,
נתפסות כדרך לקבל את פני האורחים ולהביע הכנסת אורחים.
האוכל הגרמני הוא חלק חשוב מהזהות התרבותית של המדינה, וכך היה כבר מאות שנים.

תפקיד האוכל בחברה הגרמנית

לאוכל תפקיד חשוב בחברה הגרמנית, לא רק כמקור פרנסה, אלא גם כדרך לבטא ערכים, אמונות וזהות תרבותית.
כך למשל, הגרמנים חוגגים לעתים קרובות אירועים מיוחדים בארוחות ערב משפחתיות, בהן מוגשות מגוון מנות.
ארוחות ערב אלו נתפסות לעתים קרובות כדרך ליצור קשר עם משפחה וחברים, כמו גם לכבד את האירוע.
אוכל משמש גם כדרך לציון אבני דרך חשובות בחיים, כמו ימי הולדת וימי נישואין.
אוכל נתפס גם כדרך להראות הכנסת אורחים ולקבל את פני האורחים.

הגרמנים מכינים לעתים קרובות מגוון מנות ומשקאות

כאשר האורחים מגיעים, כדרך להראות את הכנסת האורחים שלהם ולקבל את פני האורחים.
אוכל נתפס גם כחלק חשוב מהתרבות הגרמנית, עם מאכלים ומרכיבים אזוריים המשקפים תרבויות אזוריות.
לדוגמה, המטבח של אזור היער השחור בגרמניה ידוע בשימוש שלו בבשרי ציד,
בעוד המטבח של אזור בוואריה בגרמניה ידוע בשימוש שלו בבירה ובתפוחי אדמה.
הגרמנים גם משתמשים לעתים קרובות באוכל כדרך להביע גאווה אזורית,
כאשר מאכלים כמו סאוורברטן וכרוב כבוש נתפסים כמאכלים גרמניים ייחודיים.

גאווה זו במטבח האזורי

באה לידי ביטוי עוד יותר בכך שמסעדות גרמניות רבות מגישות מנות אזוריות,
ולעיתים קרובות מציגות מרכיבים אזוריים בתפריט שלהן.
אוכל הוא חלק חשוב מהתרבות הגרמנית,האוכל טבוע עמוק בחברה הגרמנית.
החל מהמנות המוגשות באירועים מיוחדים, דרך שימוש בחומרי גלם אזוריים וכלה בקבלת האורחים באוכל ושתייה,
האוכל הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות הגרמנית, והוא משקף את ערכיה ואמונותיה של המדינה.
האוכל נתפס גם כשיקוף של מסורות האוכל ארוכות השנים של גרמניה,
כאשר מאכלים כמו ברטן כבוש וכרוב כבוש נתפסים כגרמניים בעליל, ומשמשים כדרך להתחבר לעברה של המדינה.
בין אם משתמשים בו כדי לחגוג אירועים מיוחדים, לציון אבני דרך חשובות או פשוט להביע אירוח,
האוכל הוא חלק חשוב מהתרבות הגרמנית, והוא חלק בלתי נפרד מהחברה הגרמנית.

אירועים מיוחדים

אחד מסוגי החגיגות הפופולריים ביותר בגרמניה הוא ארוחת הערב המשפחתית.
בדרך כלל מדובר במפגש גדול של בני משפחה וחברים,  הדרך המעולה לחגוג אירוע מיוחד.
גרמנים נוהגים להכין לארוחות ערב אלו מגוון מנות, הכוללות לרוב מנות גרמניות מסורתיות כמו סאוורברטן,
כרוב כבוש וסוגים שונים של נקניקיות וגבינות גרמניות. בנוסף למנות המסורתיות,
הגרמנים עשויים להכין גם מגוון מנות אחרות, כמו סלטים, מרקים וקינוחים.
ארוחות ערב משפחתיות אלו נתפסות כדרך לכבד את האירוע, וליצור קשר עם בני משפחה וחברים.

תרבות האוכל גרמני:

מזון אזור מחיר (ILS) פופולריות
בראטוורסט דרום גרמניה 25 גבוה
Kartoffelpuffer צפון גרמניה 20 למתן
כרוב כבוש כל גרמניה 15 נמוך
שפצלה דרום גרמניה 30 גבוה

לסיכום, האוכל הגרמני תרם תרומה חשובה למטבח העולמי ויש לו תפקיד משמעותיבתרבות הגרמנית.
ממאכלים מסורתיים ועד לאירועים מיוחדים, האוכל משחק תפקיד חשוב בחייהם של הגרמנים.

דילוג לתוכן