אוכל בגרמניה

סוגי אוכל בגרמניה

אוכל בגרמניה – המדריך המלא לכל אתר חדש שאנו מגיעים לטיול או סתם לביקור קצר אנחנו תמיד סקרנים וחושבים על האוכל המקומי,
האותנטי מה נאכל ? והאם זה יהיה טעים לנו.
כך גם בחופשה שלנו בגרמניה, ארץ עם מאכלים מכל הסוגים, מאכלים מיוחדים וכאלה שלא ממש מתאימים למטייל הישראלי,
בפרט לשומרי המסורת שאת חלק מהמאכלים אינם יכולים כלל לטעום כי אינם כשרים, אבל יש פיתרונות.

א. בחלק מהערים הגדולות ישנן מסעדות כשרות רובן למהדרין וחלקן גלאט כושר, עם השגחות שרשומות על הדלת או לידה.
ב. אפשר לקנות אוכל כשר בסופרמרקטים, חלקם מחזיקים שימורים מתאימים עם תווית כשר.

הגרמנים אוהבים לאכול הכל וליד זה להוסיף כוס בירה גדולה וקרה,
כאשר בין המאכלים האופייניים לעם הגרמני אפשר למצוא נקניקיות, נקניקיות דם,
לחם גרמני גדול, עוגיות קימל, תבלינים וממרחי מיונז  מיוחדים, שילוב של מוצרי חלב עם בשר,
ירקות, שימורים, חזיר לא עלינו וסוגים רבים של בשרים מעושנים כולל דגים.

בגרמניה תוכלו למצוא: עוגת עץ באומקוכן, לבסקאוס סוג של חביתת עין עם ממרח מיוחד,
אייסביין, נקניק לבן עם חרדל, שפצלה זוהי נקניקייה עם או בלי אטריות.
לבשל ולהרתיח בגרמנית זה קוכן .

אוכל בגרמניה
אוכל בגרמניה

רשתות מזון אוכל בגרמניה:

אוכל בגרמניה כמו בכל מדינה, גם בגרמניה יש רשתות סופרמרקטים שפזורות בכל המדינה,
רשתות שפתוחות עשרים וארבע שעות ביממה כך שגם אם נתקלתם ברעב כבד
תוכלו לקפוץ לסופרמרקטים מקומיים ותוכלו למצוא את כל מה שתרצו.
בסופרמרקטים הגרמניים יש את כל המוצרים שאתם מחפשים .

שמות :
E aktiv mark , EDEKA, famila Nordost, dodenhof GenieSSer-Markt
ויש רבים נוספים אך אל תצפו למצוא מזון כשר, את  זה תצטרכו לחפש באזורים של קהילות יהודים.

גרמניה היא ארץ הנקניקיות

מלבד המאכלים הסמליים של גרמניה, למדינה יש סמל גדול מאוד, הנקניקייה.

הנקניקיות בגרמניה הם מעין מאכל לאומי, סוג של פלאפל בישראל, הן נמכרות בכל מקום במדינה

בכול עיר וכול פינת רחוב. החל מסופר מרקט ומרכולים קטנים ,

דרך דוכני נקניקיות שפזורים בכל המדינה וגם בפאבים השונים שאף אוהבים להציע, שילוב של בירה

ונקניקיה ונענים כמובן בחיוב על ידי התושבים שאוהבים מאוד לטעום מכל הסוגים השונים של

הנקניקיות הגרמניות.

המבחר של נקניקיות בגרמניה הוא עצום , מלבד בשר החזיר שבולט שם בצורה ניכרת, ישנם סוגים רבים של נקניקיות מכל הטעמים ,
בשר בקר, נקניקיות עוף, נקניקיית כבד ואיברים פנימיים נוספים והרשימה ארוכה.

מה שמיוחד בגרמניה היא שבדרך כלל בכל עיר תמצא שם אחר לנקניקייה האהובה במקום, למשל

אם תבקרו בפרנקפורט ותשאלו את המקומיים איזו נקניקייה הם אוהבים יותר,

הם בוודאי יגידו לכם שהם אוהבים נקניקיית פרנקפורטר שהיא המקומית, במידה ותבקרו בעיר דיסלדורף.
הנקניקיות האהובות יותר שם הם נקניקיות כבד בתוספת מרק או פירה.
לכן רבותי הרעבים כדאי מאוד לאכול בכול עיר את הנקניקיה שלה, מתובלות, שומניות ולא משפיעות על הכולסטרול של הגרמנים.

בגרמניה יש בדרך כלל מספר סוגים בולטים של נקניקים.

נקניקיות מעושנות – מושהות בחוץ למשך כל הלילה ומקבלות את הטעם של העשן.

מבושלות – כמו שאנחנו מכירים נקניקים שעברו בישול.

מיובשות- סוג של קבנוס , אך מכל הסוגים האפשריים אפילו מדגים. מייבשים אותם בחוץ ומוכרים.
נקניקיות טריות- הגרמנים אוהבים לאכול גם טרי , רק כמובן בתוספת קצת תבלינים ובדרך כלל

מדובר בנקניקיה קרה, או כזאת שעברה גריל או טיגון. כנראה שאת הנקניקיות החריפות מסוג מרגז

לא תמצאו כאן.

אוכל בגרמניה מרקים

מאחר וגרמניה נחשבת לארץ קרה ולעיתים מושלגת, הגרמנים אינם מזניחים את מסורת המרקים.

כאן כל תושב ממציא מרק, מרקי בשר בקר, חזיר, עוף, מרקי נקניקיות, מרק עם קציצות בשר בפנים,

מרקי ירקות בעיקר תפוחי אדמה, גזר , פיטריות, שעועית לבנה גדולה, ירוקה קטנה וחומה.

בשרים

לא לדאוג בגרמניה יודעים לעשות מנגל ובעברית בר בקיו, צלי על גחלים. כאן על בשר הבקר

מטפטפים את שומן החזיר, כמובן שוקיים, צלעות. סוגי צליה הדומים לאסאדו על אש נמוכה, ועל

הכל פותחים ביצה עין.

בגרמניה בשר לא מבושל או צלוי זה לא משהו שסולדים ממנו,
הרבה סוגי בשר נאכלים כאן כאשר הם כלל אינם מבושלים או צלויים, אלה רק מתובלים ומושרים בתחמיץ מקומי.

הקינוחים של גרמניה ידועים כמו הנקניקיות, קרמים מכל הסוגים,
שוקולדים, עוגות פאי תפוחים, מרציפנים ועוגיות בכול הטעמים.

שתייה

גרמניה היא ארץ הבירה האותנטית עם דיפלומה עולמית.
הגרמני הממוצע שותה בשנה לפחות פי 3 או 4 מהישראלי הממוצע.

רוצים לטוס לגרמניה למידע נוסף בטיסות לגרמניה לחצו כאן

אוכל בגרמניה

גם מקומו של היין איננו נפקד ממסעדות ומבתי התושבים.
הגרמנים העשירים מחזיקים מרתפי יין עם אלפי בקבוקים בני יותר מעשר שנים.
מספרים שבזמן המלחמה נהרסו טירות רבות מעל מרתפי היין,

ורק לאחר שנים רבות כאשר באו לשפץ אותן מצאו את מרתפי היין הישן,
שערכו היה גבוה ובזכותו יכלו לממן את השיפוצים.

מה היה לנו עד עכשיו
דילוג לתוכן